In het hart van de stad

Felt is gevestigd aan de Nieuwegracht, midden in het historische hart van Utrecht, op een van de mooiste plekjes van de stad. Je herkent ons pand aan de karakteristieke rode kleur. We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Kom eens langs voor een kop koffie, of neem contact met ons op!

Lopen is leuker!

Kom je vanaf Utrecht CS? We hebben de mooiste wandelroute naar de Nieuwegracht voor je uitgestippeld. Neem wat extra tijd als je onderweg even stil wilt staan bij de mooiste en bijzonderste plekjes in het historische hart van Utrecht.

Start met een theepot

Om te beginnen: loop niet via Vredenburg of Smakkelaarsveld, maar via Moreelsepark Utrecht binnen. Bij het oversteken van het water langs de Catharijnesingel, zie je aan je linkerhand op het dak van een parkeergarage een reuzentheepot staan, een kunstwerk van Lily van den Stokker, genaamd ‘Celestial Teapot’.

Muziek, shoppen en smullen

Loop rechtdoor de Mariaplaats op. Goede kans dat je flarden muziek hoort. Het lichtgele gebouw aan je rechterhand is namelijk de muziekfaculteit van de HKU, oftewel het Utrechts Conservatorium. Als je eromheen loopt en dan linksaf slaat, betreed je één van de opvallendste winkelstraten van Utrecht: de Zadelstraat. Met de Domtoren als dramatische backdrop tref je hier kledingboutieks, lunchcafeetjes, winkeltjes en restaurants. Taj Mahal is een gezellig, goedkoop en lekker Indiaas restaurant. Voor een heerlijk broodje, bijzonder Zweeds gebak en goede koffie en thee loop je nog even terug richting Mariaplaats, naar Broodnodig op het pleintje.

Taartjes, boeken en een oase

Loop richting de Dom (niet te missen). Je komt nu op de Maartensbrug over de Oudegracht. Vóór de brug aan je rechterzijde vind je de Lijnmarkt, links over de brug de Vismarkt. Wip op de Lijnmarkt even binnen bij Bond & Smolders voor de lekkerste taartjes in Utrecht. De Zadelstraat gaat over in de Servetstraat. Bij Steven Sterk vind je boeken en ramsj, waaronder veel mooie kook- en prentenboeken. Tegenover de boekhandel tref je FLFL, voor de beste vegan lunch in het centrum. En vergeet vooral niet om de boekhandel heen te lopen voor een van de mooiste hofjes van de stad: Flora’s Hof. Neem plaats op een van de witte bankjes en geniet van deze oase middenin de stad, met rozen en vaak bizarre reliëfbeelden in de muur.

De toren

Terug in de straat: oog in oog met de Domtoren. Maar kijk niet alleen omhoog: recht onder de toren ligt een tegel met een gegraveerde kindertekening. Uiteraard loop je onder de Domtoren door, en niet eromheen. Het Domplein is het hart van de stad. Tegenwoordig kun je er ook onder. Naast de Domkerk bevindt zich een poortje naar het Pandhof, een van de mooiste binnentuinen van de stad. Naast het Pandhof staat het Academiegebouw, het ceremoniële hart van de Universiteit Utrecht. Grote kans dat je de promovendi hier zwetend ziet binnengaan.

Nog meer lekkers: Achter de Dom

Als je nu nog iets op kunt, nóg meer lekkers als je links om de Domkerk heen loopt: Achter de Dom (zo heet de straat, misschien wel de meest rustige en bijzondere van Utrecht) is Kluts gesitueerd, met daarnaast wijnhandel Utregs Wijnhuis. Een keer brunchen bij KLUTS met uitzicht op het indrukwekkende achterschip van de Domkerk is de ultieme Utrecht-beleving!

Laatste stukje

Je loopt Achter de Dom uit, en komt nu aan op de Pausdambrug over de Nieuwegracht. Loop langs het standbeeld van de Utrechtse paus Adrianus VI, de enige paus die ons land heeft voortgebracht. Ga even op de brug staan en kijk hoe mooi de bruggen en het groen rondom de Nieuwegracht erbij liggen. Ons kantoor is direct aan je linkerhand, aan het begin. Je bevind je nu in het Museumkwartier van Utrecht, zeer de moeite waard om nog wat langer rond te lopen. We vinden het niet erg als je iets later bent. Veel wandelplezier!